Stranden i Nerja

Välkommen till vår webbsida

Nerja - Spaniens mest välskötta stad i en av Europas få subtropiska zoner

Här, i skyddet av Almijara-bergen med utsikt över Nerja, Medelhavet och bergsdalar, ska vi odla tropiska frukter och njuta av det speciella klimatet i denna unika zon i Europa. Här är sällan varmare än 30 grader på sommaren eller kallare än 17 grader dagtid på vintern. Trots 300 regnfria dagar per år får vi färskt dricksvatten från bergen året om. Stadens namn betyder ”många källor” och har en lång historia och är starkt påverkad av arvet från den moriska storhetstiden.

Nerja är en levande, vänlig och charmfull andalusisk småstad med 15 000 bofasta. Till skillnad från de flesta andra platser finns här vare sig höghus, golfgetton eller stora hotellområden. I Nerja har man valt att gå rakt motsatt väg och staden utsågs för sin varsamma stadsplanering för några år sedan till Spaniens mest välskötta stad. Nerja har både en levande spansk kultur och en internationell touch. Allt är öppet året om. Nerja är mycket populärt i augusti och september av både spanjorer och utlänningar. Trots det hittar du lätt en nästan privat strand om du åker en kvart från stan även under högsäsongen.

Här finns närhet till allt man kan önska sig; sol, värme, skugga, hav, berg, grönska, friskt vatten, nationalparker att vandra i, världsberömda grottor, skidåkning från november till april och 40 minuter till flygplatsen om hemlängtan blir stor.

Det är lätt att bli förtjust i Nerja.